Stacks Image 648

zondag 29 mei om 15.00 uur

NOA DE MES

De Heerlense talkshow Noa de Mes is terug van weggeweest. Op zondag 29 mei vindt de eerste editie sinds de corona-uitbraak plaats, uiteraard in de vertrouwde omgeving van Café Pelt aan het Pancratiusplein in Heerlen.
De nieuwe stadsdichter van Heerlen, Sven Vek, komt vertellen over hoe hem de eerste weken zijn bevallen, wat hij met zijn poëzie teweeg wilt brengen en draagt voor.
Verder wordt er een ode gebracht aan Wiel Verheesen. De voormalig sportjournalist was jarenlang redactielid van Noa de Mes. Met zijn goede vriend, oud-collega en oud-wielrenner Bennie Ceulen worden herinneringen opgehaald. Dichter Jan Widdershoven draagt een gedicht op aan Wiel.
De 90-jarige Boy van Hattum kwam op zijn twintigste vanuit Indonesië naar Nederland met zijn vader. Hij vertelt over die gebeurtenis en hoe hij zich in de loop der jaren hier steeds meer thuis is gaan voelen.
OPH-raadslid Theo de Groot vertelt over de stukgelopen coalitieonderhandelingen. De grootste partij heeft zondag besloten in de oppositiebanken plaats te nemen. Paul Logister zorgt voor de muzikale noot en Paul Dolhain verzorgt een column.
Stacks Image 1524

COCKTAILS

Het aanbod aan lekker verfrissende cocktails is flink uitgebreid! Kom er snel eens een proeven; keus genoeg.
Stacks Image 1161

bieren van het moment (op tap)

LAZARUS PREMIUM RUM INFUSED BEER

Dit speciaalbier is het tweede bier op de wisseltap. Bij de brouwerij doen ze likeur in een groot vat en voegen er Amerikaans geroosterde en getoaste eikvlokken aan toe. Na 3 weken is dit mengsel klaar om aan het bier in de helderbiertank te worden toegevoegd. Op deze manier verkrijgt men een maximale prestatie van de gebruikte likeur versterkt met de smaak van de gebruikte eiken vlokken om het bier te verrijken.
Afkomstig van Broeder Jacob is het een blend van Jamaicaanse en Dominicaanse rum. Perfect in balans, zuiver en toch pittig. Licht zoet met toetsen van karamel. Een uitzonderlijke rum. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%
Stacks Image 1412

bieren van het moment (op tap)

FOURCHETTE

Fourchette is een nieuw culinair speciaalbier dat wordt gekenmerkt door de brouwers als ‘Bier voor chefs, door chefs’, het is een samenwerking tussen de brouwerij (Van Steenberge) en verschillende Belgische (sterren)chefs.
De samenstelling van Fourchette bestaat uit een blend van tripel en witbier. Bij het maken van het bier wordt gebruik gemaakt van edele hopsoorten en unieke gist variëteiten. Als geen ander beheersen ze bij de brouwerij het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting. De smaak blijft dus evolueren over tijd!
Stacks Image 1145

drie nieuwe speciaalbieren op fles

WAHJA! • BIJDEHAND • TRIPEL AAP

WAHJA! WUNDERBAR
DAAR ZEG JE GEEN “NEIN” TEGEN
Wahja! is het West-Friese antwoord op “Aber natürlich!” (waarom niet). Soms moet je niet teveel nadenken en volmondig “ja!” zeggen. Gewoon doen, knopen doorhakken en genieten van het moment.
De Wahja! Wunderbar is een frisse & fruitige German style weizen. Sluit je ogen en waan je in de glooiende Beierse landschappen. Speciaal gebrouwen voor mensen die houden van het goede leven. Wunderbar!

TRIPEL AAP 9.5%
De Tripel Aap van Guilty Monkey bevat de perfecte balans tussen zoet en bitter, kruidig en krachtig! Dat is nou net wat deze Tripel zo onweerstaanbaar maakt en in combinatie met een borrelplank drinkt ie nog lekkerder weg. Let wel op want als je eenmaal van deze Guilty Monkey hebt geproefd wil je er meer! Alc: 9,5 %

BIJDEHAND HONINGBIER
Bijdehand Honingbier wordt gebrouwen met de hopsoorten Hallentauer Magnum en Saaz. Iets verder in het brouwproces wordt nogmaals een zeer aromatische Amerikaanse Citra hop toegevoegd. Deze techniek noemt men ook wel Dry-Hopping. De bitterheid van de hop en de zoetheid van de honing zorgen voor een tongstrelend samenspel en een heerlijke soepele afdronk.
Stacks Image 1488

weekmenu voor maar € 7,50

LOADED FRIES PULLED PORK

Een delicatesse voor weinig geld.
Smakelijk.
Stacks Image 1434

donderdag 22 september 20.30 uur

POPQUIZ

Editie 39 van de Pittige Popquiz onder muzikale leiding van Barry Hodiamont vindt plaats na de zomer- en festivalstop op 22 september. Bij editie 38 wonnen de 4 Amigos; eens zien wie hen kan verslaan?
Stacks Image 1265

VACATURE

Lijkt het je leuk om in één van de gezelligste cafés van Heerlen te werken? Heb je horeca-ervaring, houd je van een ongedwongen sfeer, ben je sociaal vaardig en weet je van aanpakken tegen een fatsoenlijke betaling?
Fulltime kan, parttime mag.

ONZE WIJNEN

Alle wijnen vind je in de Pelt Gezet, maar hier lichten we drie nieuwe wijnen eruit. Kom ze eens lekker proeven!
Stacks Image 1304
Drie nieuwe wijnen op de Pelt Wijnkaart!
DROSDY HOF CABERNET SAUVIGNON is een diep donkerrode, krachtige en tegelijkertijd soepel en zachte rode wijn. In de geur en smaak typische aroma’s van cabernet: cassis, gedroogde pruim en kruiden. Afkomstig uit Zuid-Afrika.
Bij de rosé is DOMAINE TARIQUET, ROSÉ DE PRESSÉE de nieuwe aanwinst. Deze rosé biedt zachte kruidige tonen die openen naar een heerlijke combinatie van wilde frambozen en bloemblaadjes. Een geperste roséwijn waarbij de rode druiven op dezelfde manier worden gevinifieerd als de witte, waardoor de grote frisheid echt te proeven is.
IL CIGNO PINOT GRIGIO is onze witte huiswijn, een mooie wijn met een geur van wit fruit, zoals appel en peer. De smaak is zacht met frisse zuren en een aroma van bloemen en citrus.

Stacks Image 3
weekmenu

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[teleAdres]

café Pelt
Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
mailPELT
openingstijden
• maandag gesloten
• dinsdag 16.00 uur
• woensdag 14.00 uur
• donderdag 14.00 uur
• vrijdag 14.00 uur
• zaterdag 12.00 uur
• zondag 14.00 uur

Mei
28

Zaterdag, 28 Mei 2022 21:24:50