menu Menu
close


Stacks Image p546702_n11
Stacks Image p546005_n3
weekmenu
 • BEKIJK ONZE MENUKAART


  Gewoon, lekker smikkelen in de kroeg


  menukaart
 • NOA DE MES


  elke maand de talkshow bij café Pelt


  Noa de Mes
 • FOTO-ALBUMS


  Bekijk hier de foto's van carnaval


  carnaval
 • IETS TE VIEREN?


  Hou je feestje bij Pelt


  informatie
 • PUBQUIZ


  Elke maandag om 20.30 uur


  doe mee!

zondag 6 mei 15.00 uur
NOA DE MES
Stacks Image 547404
PROGRAMMA >> klik hier
WEEKMENU
Een grappig klein gerecht, genoeg voor een niet al te grote eter, lunchportie zeg maar. Een beetje met de seizoenen mee of toepasselijk voor de tijd van het jaar. Zonger voäl behei, zoals u dat van ons gewend bent. Vanaf donderdag middag een uur of vijf totdat het op is. Kijk op de tafelkaartjes of vraag ernaar.
weekmenu € 7,50
ZOERVLEESJ
We hebben twee bijzondere weken met de jaarmarkt en koningsdag dus we hebben een weekgerechtje om van te smullen: ons onvolprezen zuurvlees met friet en sla.
Smakelijk.
Alt image
Stacks Image 547220
elke maandag 20.30 uur
QUIZNIGHT
De Snel van Begrip Pubquiz, gezellig en amusant (als je antwoorden hebt tenminste).
Missing image
Bier van de Maand
KWAREMONT
Het wielrenseizoen is volop aan de gang, wat hebben we al genoten van de klassiekers. De Oude Kwaremont is zo’n iconische helling dus is daar een bier aan gewijd. Kwaremont blond is net als de befaamde kuitenbijter uit de Vlaamse Ardennen, karaktervol en pittig gekruid. Het is een volmout bier dat zorgt voor een flinke dosis vloeibare suikers na een stevige inspanning. Je beloning? Een uitgesproken dorstlessende afdronk … met een stijgingspercentage van 6,6%.
Gezondheid!
Alt image
Stacks Image 547312
Pelt Gezet
Lees hier de nieuwste editie van de Pelt Gezet.
onze seizoenswijnen
TORRES WIJNEN
ONZE SEIZOENSWIJNEN

In 1854 voeren Pierre Pellier en zijn dochter Henrietta van Frankrijk naar Californië met een aantal druivenstokken. Hun doel: het verbouwen van mooie Californische wijnen met typisch Franse druiven. Henrietta trouwde met buurman Pierre Mirassou, ook een wijnmaker. Samen namen zij het bedrijf over en begonnen wijnhuis Mirassou. Over de jaren heeft het wijnhuis veelvuldig geïnnoveerd; zo werd de roestvrijstalen fermentatie geïntroduceerd en een mechanische pluk. Vandaag de dag wordt het wijnhuis geleid door de zesde generatie Mirassou.

De MIRASSOU Pinot Noir heeft een fruitige smaak van granaatappel, kersen en bessen met subtiele aroma’s en hints van eiken.
Onze witte seizoenswijn is de TORRES GRAN VIÑA SOL BLANCO, grote broer van de Viña Sol en die vonden jullie al lekker. Door lagering op eikenhout een volle romige chardonnay.
Nieuw voor deze zomer is de CASTA ROSADO van wijnhuis Torres. Deze rosé uit Catalunya is gemaakt van twee traditionele druivensoorten uit dit gebied: de garnacha en de carinena. De wijn heeft een verfijnde geur van iris en mimosa en ruikt naar het fruit van pruimen en kersen. Het is een Spaanse wijn die zacht smaakt maar toch ook intens vol rood zomerfruit zit.
Alt image
Stacks Image 547233
Mailinglist

meld je aan voor onze mailinglist

* verplicht

Powered by MailChimp


Jupiler? Een pintsje of een piepke?
donderdag 19 april 20.30 uur
PELT'S PEST PITTIGE POPQUIZ
Je hersens pijnigen over je muzikale helden en hun meesterwerken. En dat in een wel héél gezellige ambiance. Uw beul: Barry Hodiamont. Dankjewel Nieuwe Nor en Parkstad Limburg Theaters voor de kaartjes!
Alt image
Stacks Image 547247
vrijdag 20 april 22.30 uur
REMEMBER FEMINA
Volgende week zit Willem Alexander ons in de weg dus we doen het een weekje eerder. En de Ersatz-DJ’s zijn van koninklijke klasse!
Alt image
Stacks Image 547385
zaterdag 21 april
HEËLESJE JOARMAAT
Zaterdag is het centrum van Heerlen het toneel voor de inmiddels traditionele “Joarmaat”, de grote jaarlijkse voorjaarsmarkt in hartje stad met honderden kramen, een kunstmarkt, kookdemonstraties, kindervermaak, boekenmarkt, straatmuzikantenconcours, curiosamarkt en nog veel meer.
Alt image
Stacks Image 547454
zondag 22 april 15.00 uur
SOUNDFUL SUNDAY
Kom jammen met andere muzikanten en beleef een leuke zondagmiddag. En die artiesten willen natuurlijk ook publiek!
nieuw op de hapjeskaart
CROQUETAS
Spaanse kroketjes met verschillende vullingen (chorizo, ham, gamba’s en geitenkaas) en ook nog twee kleine empanada’s met spinazie en feta. Een gezellig schaaltje voor een gezellig sahamenzijn.
Alt image
Stacks Image 547107
PINNEN
PINNEN? Uiteraard no problemo, maar als je extra cash wilt opnemen kan dat zeker ook.
Alt image
Stacks Image 547117
Een gezellig gedoe daar, bij Pelt
donderdag 26 april 22.30 uur
AND'RE HAZES BAND
Ze doen het nog eens tijdens de koningsnacht, de ideale muziek ervoor. En met twee nieuwe zangeressen (en wélke zangeressen, podiumbeesten!) erbij wordt het helemaal feest, feest, feest!! Het voorprogramma speelt zich af op het plein met DJ Kevin S, Blizzert en Wir Sind Spitze. Vanaf 18.00 uur is het te doen!
Alt image
Stacks Image 547418
vrijdag 27 april
KONINGSDAG
Koningsdag in Heerlen is al lang niet meer de saaie bedoening die het ooit was. Overdag is er van alles te beleven voor de hele familie met de vrijmarkt en een springkussen, draaimolen of breakdance workshops. Ook zal T12 als Nederlands Kampioen DJ op het podium staan. Daarnaast is er een expositie van amateurkunstenaars, een podium met straatmuzikanten, optredens van Parkstad Popstad, een kinderfietstocht en vele andere activiteiten!
Vanaf 17:00 uur wordt het muziekprogramma vervolgd met spetterende optredens van dé feestband van het Zuiden: ‘TONCA!’ Knettergek, lekkere muziek en helemaal los gaan zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke Koningsdag. Naast TONCA maken Erwin en DJ Jos O het programma compleet.
Alt image
Stacks Image 547471
zaterdag 5 mei
BEVRIJDINGSFESTIVAL
Heerlen viert Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei met een nieuwe editie van Bevrijdingsfestival Heerlen. Op het Pancratiusplein-Zuid zullen o.a. The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu optreden. Het festival, dat wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR, is gratis toegankelijk.
Alt image
Stacks Image 547484
zaterdag 12 mei
EUREGIONALE VEILIGHEIDSDAG
Op zaterdag 12 mei zijn de pleinen van Heerlen-centrum het kloppend hart van de Euregionale Veiligheidsdag. Organisaties die te maken hebben met veiligheid presenteren zich dan aan het publiek. Politie, brandweer en de ambulancedienst, maar ook Defensie en de Koninklijke Landmacht in het bijzonder laten zich zien met spectaculaire voertuigen en demonstraties. Doe mee met een speurtocht of het hindernisparcours, hou zelf eens een brandweerspuit vast, overwin de klimwand, ontsnap uit een escaperoom of maak een ritje met een militaire vrachtwagen. Maak nader kennis met het Rode Kruis, slachtofferhulp en de reddingsbrigade. Krijg tips over inbraakpreventie en babbeltrucs of laat u bijpraten over cameratoezicht in Heerlen en wat inwoners zelf kunnen doen voor een veiligere buurt. Er zijn verschillende kraampjes met informatie over veiligheid voor ouderen. En voor de jeugd is er een hindernissenbaan, springkussen en nog veel meer. 

zondag 6 mei 15.00 uur
NOA DE MES
De talkshow van café Pelt, met gasten uit politiek, cultuur, onderwijs en maatschappelijk veld. Met live muziek, column van Wiel Verheesen, met een lekker getapt biertje of een wijntje, met sfeer en meer..... Noa de Mes.
programma Noa de Mes
Over Moresnet en het hospice en WordArt en met een Franse zanger.

 Drop Images Here 

Stacks Image 546444
Stacks Image 546446
Stacks Image 546448
Stacks Image 547283
Stacks Image 546450
Stacks Image 546452
Stacks Image 546454
Stacks Image 546802
Stacks Image 546800
Stacks Image 546798
Stacks Image 547281
Stacks Image 547287
Stacks Image 547285
Stacks Image 547289
Stacks Image 547291
Stacks Image 547293
Stacks Image 547295
Stacks Image 547297
Stacks Image 547299
Stacks Image 547437
Stacks Image 547435
Stacks Image 547439
Column door Wiel Verheesen in Noa de Mes, Café Pelt, 8 april 2018

Nee, ik gooi er geen sollicitatie tegenaan om gemeentesecretaris in Heerlen te worden. Te link, als je het mij vraagt. Ik ben er weliswaar van overtuigd dat Emile Roemer een goede baas zou zijn, maar och, op mijn leeftijd heb ik niks meer te zoeken bij de overheid, denk ik. AOW, pensioen, af en toe een schnabbel (bijvoorbeeld als columnist of praatjesmaker in een panel) zijn voor mij, oud-sportjournalist van professie, voldoende om de huur en belasting te betalen. Dan heb ik zelfs nog een bedragje over voor de kroeg. Wachtgeld, kortom, is aan mij niet besteed. En wat waarnemend burgervader Roemer betreft, ik wens hem veel wijsheid en nog meer succes toe.. Het feit dat het aantal burgemeesters in deze gemeente sinds een aantal jaren ongeveer gelijke trek heeft gehouden met de trainersmutaties bij Roda JC doet daar niets aan af. In Kerkrade zijn ze in ieder geval nog niet uit de problemen. Overigens, de trots van het zuiden heeft gisteravond wél gewonnen van PEC Zwolle, de derde zege op een rij. Ik las al ergens dat de koempelmentaliteit terug is, dat het bestuur terecht vastgehouden heeft aan een ingeslagen richting, dat de trainer toch geen klootzak is en dat degenen die hun seizoenkaart al ingeleverd hebben gewoon landverraders zijn. Zelfs de krant schrijft eindelijk ook dat het goed is. Heerlijk toch.
Over wachtgeld, burgemeesters, pensioenen en kroeg gesproken. Heikele onderwerpen. Iemand die gebruik maakt van het eerste item wordt in veel gevallen verketterd. Waarom eigenlijk? Afspraak is afspraak en wet is wet, hetgeen niet wegneemt dat je over het bedrag en de duur van de regeling mag discussiëren. Maar dan kom je terecht in een oeverloos welles-nietes-gedoe. Messi en Ronaldo worden voor hun voetbal- en nevenactiviteiten nu eenmaal óók beter betaald dan de opkomende linkshalf van MVV of de trefzekere spits van Fortuna Sittard. En Tom Dumoulin toucheert in de Raboronde van Heerlen óók een hoger startgeld dan streekgenoot Rob Ruijgh. Trouwens, komende donderdag zal ik op verzoek van de Heuvellandbibliotheken een lezing houden in de bieb van Valkenburg over de geschiedenis van de Amstel Gold Race. Ik ontvang een bepaald bedrag. Afgesproken, punt uit. Dat sommige tv-presentatoren daar wellicht hun neus voor ophalen is niet belangrijk. Geen gezeik, geen complexen.
O ja, wat de pensioenen betreft vind ik het wél nog altijd een schande dat mijn uitkering (en die van andere lotgenoten) al jaren niet geïndexeerd is. Mark Rutte, U kent hem ongetwijfeld als premier en gladjanus, roept weliswaar overal dat Nederland economisch draait als een tierelier, maar daar merk ik vooralsnog niks van. Trouwens, de lege panden in de binnensteden (nee, niet alleen in Heerlen) vertellen óók een ander verhaal. En het aantal café’s, althans de lokaliteit die nog als ouderwetse biertent te boek staat, slinkt zelfs. Voor een kroegtijger als ik een angstaanjagende constatering. Benieuwd wat het wordt als straks ook nog de rookruimtes in de ban worden gedaan. En natuurlijk komen daarna de terrassen, de toiletten en parkeerplaatsen aan de beurt, leer mij de anti-rokersclub en aanverwante bewegingen kennen. Je zou voor minder een staatsgreep plegen.
Overigens, al vanaf mijn geboorte ben ik een niet-roker. Lieve Heer, sta me bij als ik in een situatie van aankomende dementie op het punt sta alsnog contributie voor die club ga betalen. Kort en duidelijk, Ik ben niet zo’n fan van actiegroepen, weet U. Maar U mag dat wat mij betreft wél zijn. Vrijheid, blijheid, niet waar? In dit verband denk ik aan de uitspraak van iemand die liet optekenen: ’Ik ben het volledig met je oneens, maar ik zal tot mijn laatste snik vechten voor het recht van jou om je mening te mogen verkondigen’.
Met een beetje fantasie zou je denken dat het hier een reactie betreft op de snuggere uitspraak van fractievoorzitter Pechtold. Die beweerde immers een poosje geleden – naar aanleiding van een kwestie waarbij Nederland en Rusland betrokken waren – dat hij de eerste Rus nog moet tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet. Het O.M. heeft deze woorden niet gekwalificeerd als beledigend . Ik heb horen zeggen dat Poetin de kwestie als afgedaan beschouwt en dat hij Pechtold uitgenodigd heeft om mét hem in Moskou de aftrap van het WK voetbal te verrichten. Dáár geloof ik echter geen jota van. Pechtold zal niettemin nog vaak aan zijn woorden herinnerd worden, hoewel ik vermoed dat minister en fractievoorzitters, althans een groot deel van dit peloton, daar niet wakker van liggen.. Intussen blijft de kans dat de overheid naar de burger gaat luisteren net zo klein als een annexatie van Maastricht door Heerlen. Luisteren? Afluisteren bedoelt U natuurlijk.
Laat me maar gauw overstappen naar een ander onderwerp, naar Parijs-Roubaix, de wielerwedstrijd die momenteel bezig is en ook bekend staat als de ’Hel van het Noorden.’ Dat laatste heeft dan weer te maken met het gegeven dat de tweede koershelft over verschrikkelijk slecht geplaveide wegen voert. De kasseistroken liggen er zó schots en scheef bij dat men zich kan afvragen hoe het mogelijk is dat iemand in de eenentwintigste eeuw daar kan rijden zonder van de sokken te gaan. In mijn verslaggeversjaren heb ik het evenement menige keer meegemaakt, aan het stuur van de volgauto uiteraard. Ik kan U verzekeren: zelfs voor niet-fietsers is het een helletocht. Eén keer ben ik in die grauwe Noord-Franse grensstad gearriveerd met de accu loshangend onder de motorkap. Voordat ik een monteur ging zoeken moest ik echter toch achter de schrijfmachine om mijn verslag te maken. U hoort het goed: Schrijfmachine. Van apps, laptops en aanverwante uitvindingen hadden we in die jaren nog niet gehoord.
O ja, de winnaar van zo’n topkoers krijgt een slordige 15.000 euro; de nummer 30 die een paar minuten later met een kapotte knie en bebloed gezicht het cement van de wielerbaan bereikt gaat met een paar honderd euro naar huis. Voor degenen die nóg later binnenkomen is er zelfs geen wachtgeld. Wel weer een nieuwe klassieker, de Amstel Gold Race, komende zondag. Ik ga kijken. U ook?

Wiel Verheesen

redactie Noa de Mes: Dirk Ernst • Maud • Patrick WoltersJules RoosenboomTom JanssenWiel VerheesenJo BraekenFrits Pelt
foto’s van de recente Noa de Mes: Yves van den HofError : You must not have any spaces in your Teleport Key
[iCal]

April
26

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[peltINFO]

Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
ObscureMyEmail
tel. 045-5712565
M. 06-24135432
openingstijden
 • maandag 18.00 uur
 • dinsdag 14.00 uur
 • woensdag 14.00 uur
 • donderdag 14.00 uur
 • vrijdag 14.00 uur
 • zaterdag 12.00 uur
 • zondag 14.00 uur
elke maandag 20.30 uur
Quiznight
donderdag 26 april 22.30 uur
And're Hazes Band
vrijdag 27 april
Koningsdag
zaterdag 5 mei
Bevrijdingsfestival
zondag 6 mei 15.00 uur
Noa de Mes
zondag 12 mei
Euregionale Veiligheidsdag
Stacks Image p546550_n3520