• Stacks Image 585
  • Stacks Image 587
  • Stacks Image 589
  • Stacks Image 591
  • Stacks Image 593
  • Stacks Image 595

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

café Pelt is nu geopend!

café Pelt is nu gesloten

Stacks Image 3869

lees hier het tweewekelijks Pelt-krantje

PELT GEZET

Stacks Image 2611
Stacks Image 2613
Stacks Image 2615
Stacks Image 2617
Stacks Image 2620
Stacks Image 2622

bieren van het moment - OP TAP!

HERTOG JAN WEIZENER

Hertog Jan Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier heeft het de frisse Belgische gist en de mooie kruiden die daar bekend zijn onder de naam ‘gruit’. Dat zorgt voor de frisheid en het tikkeltje exotische. Van het Duitse Weizen krijgt het de hop en de in Duitsland gangbare tarwe. Toch is de combinatie van die ingrediënten nog geen Hertog Jan Weizener. Dat wordt het pas in de ketels, waar het op eigen manier gebrouwen wordt. Ruik er eens aan, ervaar die heerlijke citrusgeur. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de tarwe, de frisse gist, de koriander en het klein beetje sinaasappelschil. Alles bij elkaar is het echt een heel eigenzinnig bier.

Hertog Jan Weizener - Alc. 5,7% - TIJDELIJK OP TAP bij café Pelt!
Stacks Image 4424

zaterdag 20 april van 9.00 tot 17.00 uur

D’R HEËLESJE JOARMAAT

Bezoekers kunnen door de hele binnenstad deelnemen aan speciale activiteiten, rondstruinen langs 400 marktkramen (op de Bongerd, Promenade, Honigmanstraat, Dautzenbergstraat en de Pancratiuspleinen) en genieten van kunst, muziek en ander vermaak.
Meer informatie op de website van HeerlenMijnStad.

bieren van het moment - OP TAP!

De speciaalbieren op de wisseltaps zijn gewild! Daarom presenteren we hier ook weer twee bieren, die de komende weken op tap zijn.

bieren van het moment - OP TAP!

THIS IS AN EGGCELLENT IPA

Pasen in het kupke? Dan deze American IPA van de tap proberen: fruitig, een bittertje en clementine.

This is an Eggcellent IPA - Alc. 4,9% - Brouwerij Kees - tijdelijk op tap bij café Pelt
Stacks Image 4430

bieren van het moment - OP TAP!

THE NAME’S BLOND (BIO BLOND)

Bio Blond is multi-grain gebrouwen met natuurlijk geteelde ingrediënten. Lekkere fruitige aroma’s van banaan en vanille. Een rijke smaakbeleving met een mooie moutigheid en een lage bitterheid. Dit blondje is goed in balans, vol, zacht en licht zoetig.

The Name’s Blond (Bio Blond) - Alc. 6,5% - Brouwerij Jopen
Stacks Image 4444

tijdelijk verkrijgbare speciaalbieren op fles of blik

PARADIES

‘… want nao de burnout, kump ‘t Paradies!’. 40 Jaar Janse Bagge Bend werd groots gevierd met een nieuw album waarvan Paradies een van de grootste hits is! Na een lange dag op het balkon kijken naar een gazon vol opgestoken (…). Deze tripel smaakt als het paradies: Eindelijk rust, eindelijk genieten.

Deze verrukkelijke tripel is de ultieme beloning na een vermoeiende dag.

Paradies - Alc. 8,9% - Aspro Brews
Stacks Image 4387

Kompel HET KOLENFRONT tripel hop

Een stevig drievoudige gehopte tripel met 9,5% ABV met aroma's van banaan, limoen, pompelmoes en sinaasappel.

Kolenfront (Limited Edition) - Alc. 9,5% - brouwerij Kompel
Stacks Image 4389

MERCATOR TRIPEL

Dat is weer eens wat anders! Deze tripel van het Belgische Rimor (Latijn voor exploreren) is op smaak gebracht met Szechuanpeper en Paradijszaad. De traditionele smaakmaker zou korianderzaad zijn, wat een frisse geur en smaak geeft. Szechuanpeper geeft dat ook. Sommige mensen omschrijven het als citrus-achtig, anderen gaan meer richting mint. Het Paradijszaad is een nog onconventioneler ingrediënt. Het geeft geuren van hazelnoot en chocolade en bloemige en notige smaken. Mercator heeft in de gouden eeuw de continenten in kaart gebracht, maar was ook zeer geïnteresseerd in de kruiden die al die nieuwe werelden te bieden had. Het naar hem vernoemen van deze smaakreis voor de tripel is dus lang geen gekke keus. Het bier is donkergeel van kleur met een dikke volle schuimkraag die lang blijft staan. De smaak is net zo vol als de kraag en de experimentele smaakmakers komen uitstekend naar voren. Voor wie eens een andere tripel wil drinken!

Mercator Tripel - Alc. 8,4% - Rimor Brewery
Stacks Image 4409

donderdag 25 april 20.00 uur

POPQUIZ

Op donderdag 25 april spelen we de 56e editie. Weer een avond vol gezelligheid, lekkere muziek en leuke puzzels. 15 teams zijn aangemeld, dus helaas is er geen plek meer voor nieuwe aanmeldingen. Is je team verhinderd? Dan meld dat even bij Barry (popquiz@cafepelt.nl).
Dan nog een speciaal verzoek om het aantal deelnemers per team te beperken tot maximaal 5. Het is super om te zien dat de quiz populair is en dat steeds meer mensen mee willen doen, maar dit gaat ten koste van de bewegingsruimte van het personeel en de zitruimte voor de teams. Het is proppen af en toe. Dit staat haaks op het motto "hoe meer zielen, des te meer vreugd". Ik hoop op jullie begrip en medewerking, zodat het voor iedereen een leuke avond is en blijft.


Hou ook de Facebookpagina van Pelt’s Pest Pittige Popquiz in de gaten. We starten om 20 uur.

vrijdag 26 april 22.30 uur

REMEMBER FEMINA

Stacks Image 2298
Muziek uit de tijd van de roemruchte discotheek Femina èn van de tijd daarna. Lekker dansjes doen en gezellig samenzijn met vrienden!
DJ Mark Ramaekers is je muzikale leiddraad deze keer, dus dat wordt een feestje!
Stacks Image 4222

ONZE WITTE WIJNEN

IL CIGNO PINOT GRIGIO is onze witte huiswijn, een mooie wijn met een geur van wit fruit, zoals appel en peer. De smaak is zacht met frisse zuren en een aroma van bloemen en citrus.
Stacks Image 2721
Stacks Image 2746
J. MOREAU & FILS, CHARDONNAY
Een zacht, fruitig en milde witte wijn met een open karakter en aroma’s van citrus en grapefruit. De mooie
‘vettige’ structuur is goed in balans met de zuren van de wijn.
SANKT KILIAN, MAINZER DOMHERR KABINETT
Een wijn met een mooie balans tussen een licht zoetje en een verfrissend zuurtje. Een krachtige, aromatische wijn met de geur van appel en perzik.
Stacks Image 2759

ONZE RODE WIJNEN

DROSDY HOF CABERNET SAUVIGNON is een diep donkerrode, krachtige en tegelijkertijd soepel en zachte rode wijn. In de geur en smaak typische aroma’s van cabernet: cassis, gedroogde pruim en kruiden. Afkomstig uit Zuid-Afrika.
Stacks Image 2768
Stacks Image 2772
IL CIGNO
Onze rode huiswijn met een medium body en een fruitig karakter. In de smaak duidelijke aroma’s van kersen en licht kruidige tonen. Mooi in balans met een stevige, maar zachte afdronk.
J. MOREAU & FILS MERLOT
Een heerlijke Franse rode wijn met een geurend aroma van zwarte bessen en bramen. De smaak is rijp en zeer zacht met tonen van zoethout en aardbei. Moreau & Fils Merlot heeft een ronde en zachte afdronk.
Stacks Image 4528

ONZE ROSE WIJNEN

HOJA SANA Tempranillo Rosado
Onze rosé huiswijn is een biologische (vegan) wijn, met een medium rose kleur en een geur van aardbei en framboos. In de smaak een aangename, frisse en fruitige rose met een zachte lange afdronk.
Stacks Image 2787
Stacks Image 2790
DOMAINE TARIQUET, ROSÉ DE PRESSÉE
Deze rosé biedt zachte kruidige tonen die openen naar een heerlijke combinatie van wilde frambozen en bloemblaadjes. Een geperste roséwijn waarbij de rode druiven op dezelfde manier worden gevinifieerd als de
witte, waardoor de grote frisheid echt te proeven is.

HEERLENSE BORRELPLANK

Een grote borrelplank vol lekkernijen: (streek)kaas/worst, gemengde snacks, nootjes, twee sausjes, olijven en augurk.
En nu is de Heerlense borrelplank ook nog in de vegetarische variant verkrijgbaar!
Dat is smullen geblazen.
Stacks Image 1284

HAPJES, SNACKS, SOEPJES

Allerlei lekkers kun je bestellen bij je drankje, zoals deze snackkaart laat zien. Maar bekijk ook eens onze brasseriekaart….. lekker smikkelen in de kroeg!
Stacks Image 4518
Stacks Image 4469

VACATURE

Lijkt het je leuk om in één van de gezelligste cafés van Heerlen te werken? Heb je horeca-ervaring, houd je van een ongedwongen sfeer, ben je sociaal vaardig en weet je van aanpakken tegen een fatsoenlijke betaling? We zoeken altijd nieuwe teamleden.

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[adres]

café Pelt
Pancratiusplein 48
6411 JZ Heerlen
mailPELT
openingstijden
• maandag 16.00 uur
• dinsdag 12.00 uur
• woensdag 12.00 uur
• donderdag 12.00 uur
• vrijdag 12.00 uur
• zaterdag 12.00 uur
• zondag 12.00 uur

April
16